Σχετικά με το blog

 

Το Mare Nostrum είναι μια προσπάθεια «να μη τους βλέπουμε καν». Να σπάσουμε τα όρια που θέτει η φυλακή. Την καταμέτρηση, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του εγκλεισμού, τις μέρες που μοιάζουν όλες ίδιες, τα συρματοπλέγματα. Γιατί εδώ θέλουν να χαθούμε, να πηγαίνουμε για φάρμακα μεσημέρι-βράδυ, να μη βγαίνουμε στο προαύλιο, να μη σκεφτόμαστε, να μη μιλάμε. Στο τέλος να διαλυθούμε, να χάσουμε τον εαυτό μας και να υπογράψουμε τις σύγχρονες δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Να αποκηρύξουμε. Απέναντι σ’ αυτό το σχέδιο δεν έχουμε παρά να αντιπαραβάλλουμε τη συνείδηση, να προτάξουμε τις συντροφικές σχέσεις και τον αγώνα. Τη διαρκή μας κίνηση ακόμα και μέσα στα τείχη.

Εδώ βρίσκεται και η αξία αυτού του blog. Γιατί δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να τοποθετηθώ, όχι μόνο για την υπόθεση της 4ης Δεκεμβρίου και την προφυλάκισή μου, μα και για όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Να παραμείνω παρών και να συμβάλλω για να ηττηθούν οι συντεχνιακές λογικές, να συγκεκριμενοποιηθεί η οργή, να φτάσουν στα άκρα οι διάσπαρτοι αγώνες. Να οργανωθούν και να συναντηθούν. Και να σαρώσουν μια για πάντα τον καπιταλιστικό κόσμο…

Υ.Γ. Αν και όσοι έχουν αναλάβει το τεχνικό κομμάτι δεν έχουν άμεσο λόγο για τις αναρτήσεις, παρόλα αυτά δεν τους αντιλαμβάνομαι σαν μια αμιγώς τεχνική ομάδα αλλά ως συντρόφους που αναπτύσσουμε μια αμφίδρομη πολιτική σχέση. Μια σχέση κριτικής και αμοιβαίας ριζοσπαστικοποίησης και εμβάθυνσης.

25 Δεκεμβρίου 2010
Κλειστή Φυλακή Γρεβενών
Χρήστος Πολίτης

———

(ΥΓ. μετά από αίτηση αποφυλάκισής του, η προφυλάκιση του συντρόφου αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους και αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Μάη 2011)

Advertisements